Onze Diensten

Hoveniersbedrijf Bellekom Tuinen levert als gepassioneerd hoveniersbedrijf en als liefhebbers van natuur, gezonde en groene tuinen op maat. Op deze pagina vind u een overzicht van de diensten van hoveniersbedrijf Bellekom Tuinen om zo uw droomtuin te kunnen realiseren. Als u meer informatie wilt over de wijze waarop wij deze diensten uitvoeren kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ontwerp van tuinen

Voordat er een tuin aangelegd kan worden, moet er eerst een plan zijn. Bij het ontwerpen van een tuin letten we op de ligging van de tuin, hoeveel zon er aanwezig is en met wat voor grondsoort we te maken hebben.
Dit zijn belangrijke zaken voor de ontwikkeling van planten en bomen.
Vervolgens passen we de wensen van de klant toe; Wordt het een strakke tuin met veel bestrating of meer een tuin met veel beplanting en een strak gazon?

Wat wij leveren:

 • Een mooi en duidelijk uitgewerkt ontwerp
 • Een beplantingsplan naar grondsoort en zonlicht
 • Bestratingskeuze naar woning of omgeving
 • Duurzaam vogel en insectenplan
 • Ontwerp van tuinhuizen, vlonders en pergola
 
Drawing a design
Aanleg tuin

Gazon:
Een mooi gazon heeft goed onderhoud nodig, maar het geeft u een grote open tuin en een mooie speelruimte voor kinderen. Het is altijd groen en geeft daardoor een gezellige sfeer aan uw tuin.

Houtwerk:
U kunt uw tuin natuurlijk ook uitbreiden met mooie houten bouwwerken. U kunt dan denken aan een pergola of een prieel, misschien zelfs een houten speeltuin of een mooie vlonder aan het water.

Aanleg van tuinen

Bij de aanleg van een nieuwe tuin is er veel keuze.
Met de diensten van hoveniersbedrijf Bellekom Tuinen kunnen er veel elementen toegevoegd worden, waardoor uw tuin veel spannender wordt:

Bestrating:
Een tuin vol straten geeft relatief weinig onderhoud en een hoop ruimte om te werken of spelen. De voorkeur van de klant gaat vaak naar grote tegels, maar met wat toevoeging van bijvoorbeeld oude klinkers, word het ontwerp snel speelser.

Beplanting:
Bomen en planten fleuren uw tuin enorm op. Strakke hagen en mooi bloeiende vaste planten en grassen hoeven niet voor extreem veel onderhoud te zorgen. Het groeit snel dicht en geeft het onkruid weinig kans te ontkiemen.

 

Onderhoud van tuinen

Na de aanleg is het onderhoud minstens net zo belangrijk. Het snoeien en mesten van planten en hagen houdt ze mooi en krachtig. Sommige planten bloeien dan zelfs voor een tweede keer. Een goed onderhoud het hele jaar rond, houdt uw tuin strak en netjes. Hierbij leveren wij de volgende contracten:

Een onderhoudscontract hele jaar rond;  (beste kwaliteit en resultaat)

 • Gazon onderhoud
 • Maaien
 • Snoeien heester en bomen
 • Onkruid verwijderen
 • Mesten en kalken

Een onderhoudscontract 2,3 keer per jaar

 • Snoeien heesters
 • Onkruid verwijderen
 • Mesten

Enkele onderhoudsbeurt

Lawnmower
Growing tree

Boomverzorging

Het kan erg goed zijn voor een boom om met regelmaat goed onderhoud te krijgen. Zo wordt deze sterk en vol blad. Ook na lange droogte of na een ziekte is een boom vaak nog goed te redden door een goede snoeibeurt.

Soms staan bomen in de weg of gaan ze dood, hierdoor kunnen ze veel licht wegnemen of overlast veroorzaken met hun blad en wortels. In dat geval kunnen ze gekapt worden indien er van tevoren een kapvergunning is aangevraagd bij uw lokale gemeente. Bij goedkeuring van de gemeente komen wij de boom kappen en afvoeren.

Gazonspecialisatie

Een strak gazon vraagt om goed en regelmatig onderhoud. Vaak word er te makkelijk gedacht over het onderhoud van een gazon maar echter zijn er veel zaken waar u op moet letten voor een mooi en gezond donkergroen gazon. 

Grass in the sun